Är det din tur att jobba under mellandagarna? Vill du kanske spara din semester till en annan gång? Eller har du slut på semesterdagar?  

Oavsett anledning så kan det kännas lite tufft att jobba när (nästan) alla andra är lediga. Här kommer fem tips på hur du kan vända mellandagsjobbet till att bli någonting positivt! 

1. Unna dig själv!  

Gör det hela till en mysig egentid. Köp det där goda kaffet på väg till jobbet eller luncha på ditt favoritställe. Eller varför inte passa på att läsa den där artikeln eller rapporten som du velat läsa sedan i somras, men inte hunnit.  

2. Prata med dina kollegor 

Ta dig tid att prata och umgås lite extra med de kollegor som också jobbar under mellandagarna – det kan leda till att ert nästa år blir lite trevligare.  

3. Storstäda inför det nya året 

Passa på att rensa! Rensa bland dina mejl, papper och städa ditt skrivbord. Det är skönt att börja det nya året med en storstädning!   

4. Vidga din horisont med ny musik

När du inte har några kollegor som kommer och snackar med dig så hinner du äntligen lyssna på en massa bra musik! Både dina favoritlåtar och nya dängor som kommit under året.   

5. Sukta inte dig själv 

Att ta fram mobilen när saker och ting rör sig lite långsamt på jobbet är inte ovanligt, men se upp! Ägna inte dina dagar till att hänga på Instagram/Facebook/Snapchat för att se hur himla trevligt alla andra verkar ha det på sin lediga tid.  

Och om du är heelt själv på kontoret? Höj musiken och släpp loss!   


Läs också:

5 tips för att göra tråkiga arbetsuppgifter roliga 

Rast eller paus – finns det en skillnad? 

Skriv en kommentar