Klart du ska skoja lite med kollegorna! Att ha kul på jobbet är bra för både hälsan och produktiviteten. Vi har samlat nio office pranks av varierande svårighetsgrad som du kan testa redan idag.

1. Röst-aktiverad kaffemaskin

Hur många kollegor kan du lura att snacka med kaffeautomaten? Kanske fler än du tror!

Vi har fixat en färdig lapp att skriva ut.

2. Damn you, autocorrect!

En klassiker är det så kallade autokorrigerings-tricket. Autocorrect kan vara jobbigt nog som det är, men visste du att du kan göra det ännu jobbigare för dina kollegor?

Gå bara in i inställningarna och se till så att vanligt använda ord (”och”, ”men”, kollegans namn osv) ändras till något mycket roligare. Det funkar både på dator och mobil.

Här hittar du inställningen:

  • Word: Arkiv > Alternativ > Språkkontroll > Alternativ för autokorrigering
  • Outlook: Alternativ > E-post > Stavning och autokorrigering > Alternativ för autokorrigering
  • Iphone: Inställningar > Allmänt > Tangentbord > Textersättning
  • Android: Inställningar > System > Språk och inmatning > Egen ordlista

3.  Förföljelsen

Detta prank har populariserats av en ikonisk bild på Nicholas Cage, men egentligen kan du utföra detta med valfri person som du tycker passar.

Skriv ut en och samma bild på personen i flera exemplar och storlekar. Fäst dem på olika oväntade ställen, till exempel under toalettlocket, i ett smörpaket eller varför inte i taket.

Ett extra bra ställe att sätta bilden på är i locket till kopiatorn. Om kollegan som ska kopiera inte lägger märke detta, kommer en svag skugga av bilden synas i bakgrunden på deras kopior.

Lyckas du komma över en kollegas dator i ett oövervakat ögonblick så finns det dessutom en extension till Chrome som gör att det visas en bild på Nicholas Cage varje gång en ny flik öppnas.

4. En skrivbordshyllning

Den här liknar ”Förföljelsen” men här tapetserar du istället arbetsplatsen med något din kollega älskar (eller hatar, om du vill vara sån). Katter och Justin Bieber verkar vara populära teman för detta skämt.

Källa: Prankked.com

5. Karamellfärg i mjölken

Har du inte hela dagen på dig att skoja? Ibland är de enklaste pranksen de som går hem bäst. Häll en skvätt karamellfärg i ett mjölkpaket, skaka om litegrann, och invänta tjut från kaffesugna kollegor när de märker att mjölken är grön.

6. Tejpad mus

Ett annan riktigt low effort prank, och tillika klassiker, är att tejpa över sensorn på kollegans datormus så den inte fungerar. Harmlöst men irriterande! Pluspoäng om du tejpar dit ett litet meddelande.

Kontorsbus med mus

7. Om du orkar vara riktigt jobbig

Om du däremot har massor av tid till hands, och en önskan om att vara riktigt jävla jobbig, ja då rekommenderar jag att du ställer massvis av vattenfyllda glas i vägen för kollegans arbetsplats.

Här ser du mitt eget försök (i mitten en hälsning från fd kollega som beställt buset).

Prank på jobbet - vattenglas

8. Retro-makeover

Har ni gott om gamla telefoner, datorer och annat längst in i förrådet? Perfekt! Då är det dags att ge kollegans skrivbord en retro-makeover.

Vi hittade den här pärlan till laptop och var tvungna att skoja lite med en kollega…

Datork kontorsbus prank

En annan variant är att byta ut kollegans prylar mot leksaksvarianter om du har tillgång till dessa. Till exempel leksaksdator, leksakstelefon…

9. Jello – en klassiker för alla The Office-fans

Alla som sett the Office minns nog när Jim bakade in Dwights häftapparat i Jello. Din Office-frälsta kollega kommer ha svårt att bli arg över detta prank.

Jello hittar du i välsorterade mataffärer, ofta i “USA-hyllan”.

Vi var tvungna att testa detta med en kollega som av oklar anledning har två tapirer på sitt skrivbord. Det var oväntat svårt att få jellon snygg faktiskt…

Skoja snällt!

Det borde inte behöva sägas, men för säkerhets skull vill jag tillägga att det ska vara kul för alla inblandade. Du vill ju såklart inte att någon blir ledsen eller kommer till skada på riktigt. De flesta vuxna förstår var gränsen mellan ett practical joke och mobbning går, men är du det minsta osäker tycker jag att du ska låta bli.

Skriv en kommentar