Så var den härliga semestern slut för denna gång. Hoppas att du haft chansen att koppla av ordentligt, kanske till och med hunnit känna av lite tristess. Det kan faktiskt vara bra att ha tråkigt ibland. Det brukar ge inspiration till nya idéer om hur vi vill att våra liv ska vara.

En fördel med att vara ledig är att man brukar hinna lyssna på sina tankar och drömmar. Det är oftast då man upptäcker att man vill utvecklas i sin yrkesroll, eller till och med byta arbetsplats.

Men om din längtan efter förändring inte bara ska bli en tanke är det bra att göra en plan för hur du ska uppnå den. Då är det bra att komma ihåg att det finns förmåner i ditt fackliga medlemskap som du kan använda dig av.

Kom underfund med vad du vill göra

Om du befinner dig i ett läge där du känner att du vill utvecklas så kan du ta hjälp av en karriärcoach. De hjälper dig att hitta dina drivkrafter och sätta specifika mål för hur du ska nå nästa steg i din karriär.

Det kan handla om att hitta nya yrkesroller, arbetsgivare som passar dig eller vägar så du kan utvecklas på din nuvarande arbetsplats.

Vässa dina ansökningshandlingar

Ibland är det till stor hjälp att låta någon utomstående titta på ens CV. Du kan till exempel ta hjälp av ditt fackförbunds CV-granskning. De ger dig konkreta tips på hur du gör dina ansökningshandlingar ännu vassare.

Se samtidigt till att få hjälp med att utveckla din LinkedIn-profil. En bra struktur och relevant innehåll gör så att du blir synlig för rekryterarna vilket ökar dina chanser till drömjobbet.

Förbered dig inför intervjutillfället

När du sökt ett nytt jobb kan intervjukallelsen komma som en blixt från en klarblå himmel. Se därför till att vara ordentligt förberedd. Ta chansen att öva praktiskt inför din anställningsintervju med exempelvis en karriärcoach. Du kan ofta bli intervjuad på telefon eller Skype och få direkt återkoppling på vad du gjorde bra och tips på saker som du kan utveckla.

När du känner dig trygg inför din anställningsintervju kan du presentera dig på ett mer avslappnat och professionellt sätt. Ju mer du förbereder dig inför din anställningsintervju desto tryggare kommer du att känna dig.

Eller är det kanske dags att börja plugga?

Ta kontakt med ditt fackförbund om du funderar på att börja studera. De har ofta rådgivare som vägleder dig i allt som gäller och vad du bör tänka på inför din studieledighet.


Läs också:

Så hittar du lediga jobb att söka

Läskigt att byta jobb? Du kan ha rätt till tjänstledighet!

Här hittar du de bästa cv-mallarna (gratis förstås!)

Skriv en kommentar

x