Hitta jobb som läkarkonsult

Hem / Hitta jobb som läkarkonsult

Du som läkare kanske är intresserad av den flexibilitet och variation som erbjuds när du jobbar som läkarkonsult. Det finns många sådana företag som är verksamma i Sverige, och därmed bra möjligheter att få uppdrag inom dem. Dedicare är en av dem, där du kan få hjälp med att hitta arbete som läkarkonsult. Vissa bemanningsföretag listar sina uppdrag för dig som läkarkonsult direkt på deras webbsida, medan andra kräver att du skickar en intresseanmälan och sedan matchas mot uppdrag som passar din erfarenhet och dina önskemål kring hur, var och när du vill jobba. Du kan också hitta uppdrag genom vissa webbsidor som samlar annonser från flera andra företag och sammanställer dem på ett enda ställe.

Fastanställd läkare vs hyrläkare

Det finns för- och nackdelar med såväl jobb som hyrläkare som fastanställd läkare, och det gäller därmed att se över vad som passar dig bäst. Den stora fördelen med att vara fastanställd är så klart att det innebär mer trygghet och att du arbetar på samma plats varje dag.

Som hyrläkare har du i stället fördelar kring större flexibilitet och frihet i var, när och hur mycket du jobbar, och kan därmed stiga in där det behövs, när det behövs, och prova på att arbeta på flera orter. Vad som är bäst beror alltså på hur du själv prioriterar detta.

Var du kan hitta läkarjobb

Det allra vanligaste är att läkare arbetar på regionala sjukhus och vårdcentraler, eller på privatägda mottagningar. Det finns dock fler platser än så, som du kan hitta läkarjobb på - till exempel kan du arbeta på ett universitet med forskning och/eller utbildning, och du kan på läkemedelsföretag arbeta med att utveckla nya läkemedel. Du kan så klart också arbeta internationellt för humanitära hjälporganisationer som Läkare utan gränser.

Utöver personliga kontakter och direktansökan kan du hitta läkarjobb via jobbsajter och via Arbetsförmedlingens platsbank.

Olika rekryteringsföretag

Att arbeta som hyrläkare via bemanning kan innebära många fördelar, men det är ändå viktigt att du jämför de olika bolagen. Titta bland annat på var i landet (eller i vilka länder) de är verksamma, och leta efter ett bolag där du får en kommunikativ och lättillgänglig konsultchef. Då en av fördelarna med den här typen av konsultuppdrag är att du kan arbeta på flera orter är det också lämpligt att se över hur företagen ersätter och hjälper dig med resor och boenden under uppdrag.

Bonliva

Bonliva är ett bemanningsföretag som specialiserar sig på vård. De arbetar över hela landet, och matchar dig mot uppdrag som passar just dig baserat på din erfarenhet samt var och när du vill arbeta. De ger dig även hjälp med anordning av boende och resa vid uppdragen.

Dedicare

Dedicare är verksamt internationellt, vilket ger dig mycket flexibilitet och frihet i var du ska jobba som hyrläkare. Du får under dina uppdrag också en kontinuerlig kontaktperson på företaget, som du kan diskutera arbetet med och få tips och råd från.

Almiabemanning.se

Almia bemanning arbetar med vårdjobb, med specialisering på just läkare och sjuksköterskor. De är verksamma över hela Sverige - samt i Norge - och erbjuder uppdrag hos kommuner och regioner. Utöver din kontaktperson erbjuder de också ett team som ger dig råd inom ditt uppdrag när det behövs.

Läkarjouren

Läkarjouren är ett bemanningsföretag som med sitt säte i Luleå bedriver verksamhet över hela Sverige och Norge. De utmärker sig genom den stora flexibilitet som de ger sina konsulter, samt av ett fokus på snabb återkoppling när du behöver svar eller råd.

Doktorsjouren Nordic

Doktorsjouren Nordic arbetar med bemanning av jobb för läkare och sjuksköterskor, och har ett fokus på jämlikhet. Företaget har flera olika team med olika specialiteter, och kan därmed erbjuda hjälp och rådgivning som är nischad just för dig och ditt uppdrag.

Docia

Docia arbetar med bemanning i flera yrkesgrupper inom vården, samtidigt som de har som mål att ge varje yrke specialiserad rådgivning och stöd. De tar emot intresseanmälningar, och matchar dig sedan mot de jobb som passar din erfarenhet och dina önskemål bäst.