Nyligen läste jag en artikel i en av landets största dagstidningar. Där fanns en intervju med forskare som reflekterade över vad pandemin kan avslöja om våra jobb och hur arbetslivet lär förändras på sikt 

Hemmajobbandet ställer nya krav på oss själva 

Alla påverkas. Plötsligt har vi blivit varse att vi faktiskt kan vara skadliga för varandra. Vi har fått lära oss att stanna hemma när vi är sjuka. Det är något vi märkligt nogunder normala förhållanden, inte tycks göra. (Hoppas att vi rättar oss efter den lärdomen även fortsättningsvis). 

Nu uppmanas alla som kan att arbeta hemifrån. Varken chefen eller kollegorna är fysiskt närvarande och vi måste arbetsleda oss själva. För somliga går det alldeles utmärkt. Andra tycker att det svårt att planera och genomföra sitt jobb. Saknaden efter arbetskamrater och yttre stimulans kan stundtals vara plågsam. Vi måste lita  oss själva, stå ut med vårt eget sällskap och våra tankar – utan det avledande och ibland störande bakgrundsbruset som en arbetsplats kan ge. 

Vår bekanta struktur är bortblåst 

Plötsligt finns det en ny tidsrymd som kanske inte var lika synlig när vi befann oss på kontoret. Fikapauserna, småpratet kollegor emellan och luncherna är bortaRestiden till och från jobbet är ett minne blott. Allt det som faktiskt fungerade som ramar under en vanlig arbetsdag är försvunnet 

Sociologen Roland Paulsen är en av de intervjuade forskarna i tidningsartikeln. Han betonar att vi från tidig ålder tränas att vara beroende av en struktur. När den strukturen försvinner blir vi vilsnaVi har skolats i att följa externa ramar snarare än att utveckla förmågan att leda oss själva. Så länge vi har en ritning att följa känner vi oss någorlunda trygga. Utan den tvingas vi treva oss fram. 

Blir allt som vanligt igen? 

Vad mer kan vi lära oss av den nya situationen? Kanske att jobbet görs mycket snabbare nu än under en vanlig kontorsdag. Att avskildheten skärper uppmärksamheten och ökar effektiviteten. Är kontorsmiljön verkligen den allra bästa för att främja handlingsförmåga, originalitet och koncentration? Vad betyder det i så fall för det framtida arbetslivet? Kommer vi att få fler arbetsgivare som gärna ser att de anställda arbetar hemifrånEn oförutsedd följd av pandemin är att många av oss skolas in i ett digitalt arbetsliv som kan ge mer tid för reflektion och en förmåga att leda oss själva bättre. 

Eller blir det i stället så att vi går tillbaka till det gamla vanliga kontoret, tar en kopp kaffe vid automaten, släntrar till skrivbordet småpratande med kollegor. Berättar om planer för helgen, skrattar åt någons skämt och passar på att stämma av hur det senaste mötet gick. Kommer allt att bli som förut (bortsett från att vi stannar hemma när vi är sjuka)?

Har du funderingar kring vad som egentligen gäller i dessa pandemitider? Läs mer om dina rättigheter på jobbet, bland annat om hur det är att jobba hemifrån under corona.


Läs också: 

Jobba hemifrån skapar balans i livet – eller?

5 tips till dig som vill utvecklas på jobbet

Så får du ut mesta möjliga av ditt utvecklingssamtal