Om du någon gång suttit med i en rekryteringsprocess så vet du att du kan få in alla möjliga kreativa ansökningar, på gott och ont. Du kanske själv har slitit med ditt CV och undrat hur du ska stå ut från mängden utan att verka galen?

När användaren u/cityoftress frågade på forumet Reddit ”Vad är det roligaste, galnaste eller konstigaste du sett i ett CV?” så var det många som kunde bidra. Här kommer ett axplock av historierna om vad folk har skrivit i sina CV:n och personliga brev:

1. Undervattensrengörare

”Undervattensrengörare av porslin och glas för multi-miljon-företag. Vilket betydde diskare på Chili’s (restaurangkedja).” Flera kreativa omskrivningar för diskare som nämndes i tråden var även ”underwater ceramics technician” och ”underwater sanitation engineer”

2. Förväntningar v.s. verklighet

“Mitt första inlägg här, för jag måste dela med mig av detta. Jag intervjuade personer för en kundtjänst. Fick in en ansökan där det stod ungefär såhär i det personliga brevet:

‘När jag fått frågan om vad jag vill bli när jag blir stor har jag ända sedan jag var en ung flicka svarat “Darth Vader”. Eftersom att ond intergalaktisk ikon inte är ett ledigt jobb för tillfället så har jag bestämt mig för att nöja med mig mindre och söka jobb på ert företag.’ sen fortsatte ansökan med en normal förklaring till varför hon ville ha jobbet (välskrivet), men sen slutade hon med ‘om de någonsin väljer mig för att bli Darth Vader kommer jag att sluta, eftersom att det är mitt drömjobb, men ert företag kommer vara det sista jag förintar med Dödsstjärnan’.

Vi anställde henne.”

3. “Jag kan fungera i ett samhälle”

“Jag fick en ansökan där personen listade extremt grundläggande ”Jag kan fungera i ett samhälle”-färdigheter i CV:t. Vilket inkluderade:

  • Kan arbeta i varma eller kalla temperaturer
  • Kan ta tidig eller sen lunch
  • Skicklig på engelska (vi bor i ett engelsktalande område)
  • Kan hålla mig länge innan jag behöver gå på toa
  • Kan använda telefon och dator”

4. Har framgångsrikt passat Fluffy

“En kvinna i 50-årsåldern var ganska påstridig och ville komma in och lämna över sitt CV personligen. Hon hade med ”husdjursvakt” som ett av sina jobb och listade namnen på typ tio olika husdjur i en punktlista som tog upp ungefär en tredjedel av hennes CV.”

5. Talang: gillar hamburgare

“Jag tror kanske det kan ha varit ett tekniskt fel för jag vet inte varför någon skulle göra såhär med ett CV… Men en tjej som sökte hade 8 bitars-clip art av hamburgare över hela jävla dokumentet. Och det gjorde att textformateringen blev helt fel.”

6. Ok…

”Förmåga att tillkalla och kontrollera flera typer av mystiska varelser”

7. Alkemisten

“Min pappa har jobbat med rekrytering i 30 år, så han har många bra historier. Men den bästa… Alkemi! Att förvandla metall till guld. På riktigt hade en kille med det som fritidsintresse på sitt cv. Min pappas första fråga: ‘Så varför söker du ett jobb?’ ”

8. Årets person

“Hade en som skrev att han var Times ”Person of the Year” 2006 under över Övriga kvalifikationer. Jag anställde honom.”

(2006 utsåg tidningen Time ”Du” till årets person.)

9. Viktigt att skryta om rätt saker

“En kille som sökte till ett seniort IT-jobb tog med ”MS Paint” som erfarenhet på sitt CV.”

10. Kan vi verkligen anställa en bebis?

“Jag gick igenom en hög cv:n för en tjänst som hotellchef. Jag jobbade på en stor hotellkedjas huvudkontor och hade den banala uppgiften att sortera ut cv:n som såg trevliga ut. Bara det. Jag fick inte bedöma innehållet. Det skulle göras av mer väldresserade apor än jag själv, som i sin tur inte ville behöva gå igenom några cv:n som inte ”såg trevliga ut”.

En kvinna hade en bild på sin bebis på sitt cv. (Det är vanligt här att ha med en bild). Jag bad min chef att ringa henne, bara för att ta reda på varför hon hade en bebisbild på sitt cv. Chefen blev också nyfiken så han ringde in henne på intervju som han avslutade med ”Jo, förresten… varför har du en bebis på cv:t?”

Det visade sig att det inte var hennes bebis utan att det var hon själv, när hon var bebis. Hon tyckte det var en gullig bild och använde den därför när hon sökte ett kvalificerat, högavlönat jobb.”

11. Lika bra som Superman!

“En person använde en mall för sitt cv där det fann plats för bild. Istället för att lägga in en bild på sig själv hade han lagt in en bild på Superman.”

11. Coolt, men….

“Jag fick ett 3D-CV en gång. Det såg coolt ut, men jag kunde inte läsa det för 3D-glasögon är inget jag har liggandes på kontoret…”


Läs också:

De 17 sjukaste reglerna folk haft på sina jobb

Här hittar du de bästa cv-mallarna (gratis förstås!)

Så hittar du lediga jobb att söka

 

Skriv en kommentar

x