Erfarenhet av internationellt arbete associeras med goda språkkunskaper, solidariskt engagemang och förmåga att agera självständigt – egenskaper som många arbetsgivare värdesätter. Om du är student så kan du redan nu bygga på din framtida karriär genom att till exempel göra en fältstudie utomlands.

Som student finns det gott om möjligheter för dig som lockas av en tid utomlands.

I en värld där det globala och det lokala alltmer hänger samman blir erfarenheter av internationellt engagemang i allt högre grad en merit för ditt CV. Som student finns det gott om möjligheter för dig som lockas av en tid utomlands.

Om du dessutom vill jobba med internationella frågor i framtiden kan den internationella erfarenheten till och med leda till ett jobb med anknytning till det land du besökt.

Många utomlandsuppdrag inom staten

Visste du att cirka sjuttio myndigheter har medarbetare på utlandsuppdrag? Bland dessa finns Utrikesdepartementet som bland annat har Sveriges alla ambassader under sig och flertalet erbjuder möjlighet till praktik för studenter.

En möjlighet att växa – oavsett framtidsplaner

Många avslutar universitetstiden med ett uppsatsarbete. Själv har jag gjort en Erasmustermin i Spanien, en praktiktermin i Peru och en fältstudie i Vietnam. Jag har fått med mig minnen, kunskaper, vänner och perspektiv som jag aldrig hade kunnat läsa mig till tack vara dessa upplevelser.

Sök Fackförbundet STs internationella stipendium

Om du är intresserad av internationellt arbete så finns det många sätt att söka pengar. Men det som ligger mig varmast om hjärtat är (så klart) Fackförbundet STs stipendium. Varje termin delar min arbetsgivare ut upp till 20 000 kronor till en eller flera stipendiater som ska genomföra en fältstudie knuten till en uppsats.

Känner du dig sugen? Då kan du hitta information om stipendiet här.


Läs också:

Svenskarnas favoritvin har ett högt pris – för dem som producerar det

Sebastian fick resestipendium för att samla arkivmaterial i London

Kan menskoppar öka jämställdheten i Uganda?

Hur ser kvinnors situation ut på den indiska arbetsmarknaden? 

Skriv en kommentar