Att skriva cv kan vara klurigt nog som det är och sen ska det se snyggt ut också. Hjälp! Hur får jag till det om jag har noll designskills? Vi har gjort det lätt för dig, oavsett om du vill ha ett enkelt cv eller ett som sticker ut.  Här är alla cv-mallar du behöver. 

Jag vill göra ett enkelt cv i Word

Det finns många sidor som erbjuder nedladdningsbara wordmallar för cv, men efter att ha kollat runt en stund blev det snabbt uppenbart att de inte var bättre än Microsofts egna mallar. Det finns en del inbyggda i Word, och du kan ladda ner fler från Office webbplats. I många fall är dessa kompatibla med andra ordbehandlare, som t ex Open Office eller Google Docs.  

De här mallarna kan ju tyckas lite tråkiga, men det är faktiskt inte alltid värt att spexa till sin ansökan alltför mycket. (Det beror förstås mycket på vilken typ av tjänst du söker.) Det absolut viktigaste är att ditt cv är tydligt och överskådligt.

Ladda ned vår mall

Nu har vi även tagit fram vår egen mall! Ladda ned vår cv-mall här!

Jag vill ha en lite mer avancerad design

Om du tycker det är viktigt att ha en snygg design som sticker ut lite, men inte vet hur du knåpar ihop det på egen hand så finns det några webbtjänster som är riktigt bra för just detta.  

Tänk dock på att inte krångla till det alltför mycket så det tar bort fokus från innehållet. De flesta kommer skriva ut ditt cv i svartvitt på A4, så det gäller att det är läsbart även i gråskala.  

Canva 

Canva är en populär webbaserad layouttjänst, här finns många snygga cv-mallar. En del gratis, andra ”premium”. Det är bara ett problem… De gratis är inte i A4, utan i amerikanska formatet ”Letter”. För att kunna ändra storleken till A4 behövs premium-konto. Detta är gratis i 30 dagar, men börjar sedan kosta. En nackdel förstås om du vill göra ändringar i ditt cv efter att gratisperioden gått ut.

Venngage 

Även Venngage är en webbaserad layouttjänst där du kan göra allt möjligt och även cv. En del mallar är gratis, andra inte. Ett fåtal av gratis-mallarna är redan i A4-format. De som inte är det går att ändra till A4, utan att betala för någon premium-version. Det kräver dock lite manuellt flyttande för att det ska bli bra.  

 

Med mallen klar så återstår “bara” vad som ska stå i ditt cv. Läs gärna mer om det här och glöm inte bort att om du är medlem i ett fackförbund kan du i många fall få hjälp med cv-granskning 


Läs också:

Så hittar du lediga jobb att söka

Läskigt att byta jobb? Du kan ha rätt till tjänstledighet!

3 Kommentarer

 • Dawoodhamedy
  Publicerad 2018-06-21 19:24

  Hej! Jag behöver en bra och enkelt cv för att kan hitta lätt jobb via cv

 • Dawoodhamedy
  Publicerad 2018-06-21 19:25

  Haj! Jag behöver en riktig och enkelt cv

 • Taghi ziai
  Publicerad 2018-06-21 22:19

  Vill du skicka en enkel cv till mig som jag kan ändra det. Cv för undersköterska

Kommentarsfältet är stängt.

x