Rekrytering inom finans – en god investering

Hem / Rekrytering Finans

Att ha kompetent personal inom ekonomi och finans är en förutsättning för att bolagets finanser ska förvaltas på ett sätt som gynnar företaget.

Vad är finans?

Finans är ett generellt namn på en förgrening inom ekonomi. Finans handlar om hur man förvaltar sitt kapital och skiljer sig från ekonomibegreppet på så sätt att finans endast handlar om hur man hushåller med den monetära resursen. Ekonomi innefattar hur man hushåller med flera resurser.

Finans-rekrytering för arbetsgivare

Det ligger i varje företags intresse att säkerställa att bolagets kapital förvaltas på ett tillfredsställande sätt som gynnar bolaget. Att lägga resurser på att få in rätt kompetens på finansavdelningen är en investering som kan ge god utdelning. Det första steget mot en god investering av bolagets kapital är att få till en lyckad finans-rekrytering.

Lyckas med er rekrytering inom finans

Att använda sig av ett rekryteringsbolag vid rekrytering inom finans skapar goda förutsättningar för att få in rätt kompetens. Det finns flera bra rekryteringsbolag som har precis den kunskap som krävs för att kunna tillsätta rätt person på rätt plats, och som vet vad som krävs för att en rekrytering inom finans ska bli lyckad. Några av fördelarna med att ta hjälp av ett rekryteringsbolag är följande:

 • Specialister på rekrytering inom finans vet vad som krävs för att kandidaten ska lyckas hos er
 • Deras nätverk är stort och består av kandidater med rätt kompetens
 • De driver hela rekryteringsprocessen åt er
 • En rekryteringsprocess är resurskrävande – en rekryteringsfirma låter er fokusera på företagets kärnverksamhet
 • Processen är också tidskrävande, vilket innebär att den kostar mycket för företaget – inte minst om flera interna resurser är involverade
 • Att rekrytera fel är en stor och kostsam ekonomisk smäll

Få hjälp med rekrytering inom finans

Här är några av branschens mest använda rekryteringsfirmor som du kan få hjälp av med er rekrytering inom finans.

Finance Recruitment

Finance Recruitment rekryterar inom finans till allt från stora investmentbanker på internationella marknaden, till mindre konsultföretag, fristående banker och private equity-bolag i framför allt Stockholm.

Financerecruitment.se

A-Talent

A-Talent rekryterar inom finans på alla olika nivåer och hjälper er att tillsätta både finanschefer och finansanalytiker till personer inom Cash Management och Treasury.

Atalentfinance.se

Framtiden

Framtiden erbjuder kompetensbaserad rekrytering inom finans och bank till tjänster över hela landet. De finns i flera städer och har därmed ett stort kontaktnät.

Framtiden.com

Level Recruitment

Level Recruitment hjälper er att matcha rätt kandidater för att ni ska få en lyckad finansrekrytering – oavsett om ni behöver en person inom riskkapital, finans, treasury eller pricing.

Levelrecruitment.se

Finans-rekrytering för arbetstagare

En finans-rekrytering innebär för dig som arbetstagare ofta att du redan är inne i en rekryteringsprocess, eller att du har en process framför dig om du letar efter ett nytt finansjobb.

Hitta lediga finansjobb

Arbetsmarknaden för finansjobb ser olika ut i olika tider och kan skilja sig mellan låg- och högkonjunktur, men i regel finns alltid ett behov av kompetens inom finansområdet. Om du inte går via en rekryteringsfirma för att ta ditt nästa steg i karriären, kan du hitta lediga finansjobb på Allaekonomijobb.se. Där finns en samling av alla lediga ekonomi- och finansjobb just nu och du kan välja att filtrera resultaten på både geografiskt område och yrkesroll. Inför löneanspråket kan du också ta del av aktuell lönestatistik.

Olika jobb inom finans

Det finns olika jobb inom finans, och många av dem är roller som finns inom banksektorn. Beroende på vilken inriktning och specialisering du har kan dina arbetsuppgifter se olika ut. Några vanliga jobb inom finans är följande:

 • Finansmäklare
 • Företagsrådgivare
 • Finansanalytiker
 • Försäkringsförvaltare
 • Bankrådgivare
 • Fondförvaltare

Hur mycket tjänar en finansmäklare?

En finansmäklare tjänar mellan 72 000 och 94 000 kronor i månaden, enligt den senaste statistiken från Allastudier.se. Det finns flera faktorer som påverkar vilken den slutliga lönen blir, bland annat:

 • Vilken erfarenhet och kunskap du har
 • Vilka ansvarsområden du har
 • Vilka dina arbetsuppgifter är och hur du utför dem
 • Hur arbetsmarknaden ser ut och hur efterfrågan på din kompetens ser ut