Hitta jobb som hyrsjuksköterska

Hem / Hitta jobb som hyrsjuksköterska

För dig som funderar på att arbeta som hyrsjuksköterska via ett bemanningsföretag finns det mycket att hitta. Nästan oavsett var någonstans i landet (eller internationellt) du vill jobba finns det något uppdrag som passar just dig. I och med den stora mängden bemanningsföretag i Sverige som fokuserar på jobb inom vård och omsorg har du också i det avseendet många valmöjligheter.

Du hittar enkelt många annonser för uppdrag på företagens webbsidor, som Dedicare, men kan också bli matchad mot de uppdrag som hyrsjuksköterska som passar dig, din erfarenhet och dina önskemål bäst genom att skicka in en intresseanmälan till firman.

Fastanställd sjuksköterskejobb vs konsultsjuksköterska

Det finns såväl fördelar som nackdelar, både vid ett fast sjuksköterskejobb och när du jobbar som konsultsjuksköterska. En fördel med fast anställning är att du får en mer långsiktig arbetsplats och därmed bättre hinner lära känna arbetsmiljön och dina kollegor, och inte behöver planera för resor av olika längd till jobbet.

Å andra sidan har konsultjobb fördelar som att du kan påverka var och hur mycket du ska jobba, kan prova på olika typer av roller inom ditt yrke, och ofta innebär en högre lön. Båda sidorna har alltså sina fördelar, och det hela beror på vad du prioriterar högst.

Lediga jobb: Sjuksköterska

Det finns gott om lediga jobb som sjuksköterska på en mängd olika platser - inte minst om du har valt att vidareutbilda dig med specialistkompetens. Du kan så klart jobba som sjuksköterska på sjukhus och vårdcentraler, men också till exempel på barnmorskemottagningar eller på skolor.

Du hittar lediga jobb som sjuksköterska dels genom kontakter och spontanansökningar, dels genom att läsa och svara på jobbannonser på Arbetsförmedlingens platsbank samt via andra webbsidor som samlar upp och sammanställer jobbannonser.

Olika rekryteringsföretag

Rekryterings- och bemanningsföretag är en populär väg till jobb som sjuksköterska, men det finns några saker att ha i åtanke när du funderar på detta. En viktig sak att jämföra är så klart lönen - det finns möjligheter att få väsentligt högre lön via bemanning jämfört med fast anställning, så titta gärna på detta hos olika bemanningsföretag. Se även efter hur de ersätter dig för boenden och resor, om du tror att du kommer att ta uppdrag på annan ort.

Magnifiq

Magnifiq prioriterar ditt välbefinnande och motivation som hyrsjuksköterska, genom att erbjuda trygga och givande uppdrag. Du får personlig support från en konsultchef och förmåner som pension och sjuklön. Jobbet erbjuder stor flexibilitet, med möjlighet att anpassa dina arbetstider och välja mellan heltid, deltid eller timarbete.

Bonliva.

Bonliva är ett bemanningsföretag i Sverige och Norge, som utmärker sig genom att ge dig mycket flexibilitet - du kan lika gärna göra konsultuppdrag på heltid som i form av ett extrajobb - och är bra på att matcha dig mot lämpliga uppdrag.

Dedicare

Dedicare fokuserar på vård och omsorg, och är ett bra sätt för dig som vill arbeta som sjuksköterska på olika platser i Sverige och övriga Norden. Du kan dels titta på deras annonser, dels bli matchad mot passande uppdrag.

Läkarjouren

Läkarjouren erbjuder hyr- och konsultsjuksköterskor kollektivavtal, tjänstepension, och konkurrenskraftig lön. De garanterar en trygg och flexibel anställning med många uppdrag runt om i Sverige. Personalen får en personlig kontaktperson och support från specialistteam, inklusive medicinskt ansvariga och kvalitetsansvariga.

InstaCura

InstaCura är ett bemanningsföretag inom vården för läkare och sjuksköterskor som erbjuder uppdrag i hela Sverige inom samtliga specialistområden. De erbjuder ett stort utbud av lediga jobb för dig som sjuksköterska. Som konsultsjuksköterska hos dem kan du skräddarsy ditt uppdrag för att passa dina önskemål och behov.

Almia bemanning

Almia bemanning har inriktat sig särskilt på bemanning av läkare och sjuksköterskor, och kan därmed ge stöttning och råd specifikt för ditt yrke. De erbjuder dig uppdrag hos både kommuner och regioner, och är verksamma i hela Sverige samt i Norge.

Du kan också läsa vår artikel om du söker jobb inom vården.