Hitta jobb som psykologkonsult

Hem / Hitta jobb som psykologkonsult

Problem relaterade till psykisk ohälsa växer alltmer, och det finns därmed en stor efterfrågan på psykologer i alla delar av landet. Ett vanligt sätt att arbeta med detta är att jobba som psykologkonsult via ett bemanningsföretag, där du kan nå ut dit där och när du behövs.

För att hitta lediga jobb som psykologkonsult kan du helt enkelt besöka webbsidorna för olika bemanningsföretag, till exempel Dedicare. En del listar annonserna direkt på sina webbsidor, men det är också vanligt att du efter en intresseanmälan kan få hjälp att bli matchad mot uppdrag som passar dig.

Fast psykologjobb vs psykologkonsult

Både fast anställning som psykolog och bemanning som psykologkonsult är vanligt förekommande sätt att arbeta på inom psykologjobb. Båda har sina för- och nackdelar. En av fördelarna med fast anställning är att du går till samma arbetsplats och träffar samma kollegor, och därmed får kontinuitet och en viss trygghet i tillvaron.

Som konsult har du å andra sidan mycket mer frihet i hur mycket och när du jobbar, och får möjlighet att rycka in där du behövs som mest. En del väljer dock att kombinera de båda lösningarna, och tar uppdrag som konsult som en form av extrajobb utöver den ordinarie fasta anställningen.

Lediga jobb: Psykolog

Som psykolog kan du arbeta på många olika typer av arbetsplatser - såväl regionalt och kommunalt som statligt och privat, och bland annat på sjukhus, vårdcentraler, kliniker, organisationer och universitet. Du hittar ofta lediga jobb som psykolog via webbsidor som samlar jobbannonser, eller via Arbetsförmedlingens platsbank, men det går ofta också att hitta via exempelvis kommuners egna webbsidor. Så klart finns också alltid möjligheten att ta initiativ själv för att söka ej annonserade tjänster, eller att hitta lediga jobb som psykolog via kontakter.

Olika aktörer inom bemanning

I och med efterfrågan på psykologer över hela landet finns det många möjligheter till bra konsultuppdrag. Jämför dock bemanningsföretagen - inte bara kring exempelvis lön, utan också hur bra hjälp och stöttning du kan få av företaget under ett uppdrags gång, och hur mycket praktisk eller ekonomisk hjälp du kan få vid resor och boende när du arbetar på annan ort. Se även över hur stort område de är verksamma på, då detta påverkar hur mycket frihet du har när du tar dig an uppdrag.

Dedicare

Dedicare är verksamt internationellt och är ett bra sätt att jobba där det behövs, när det behövs, då de ordnar med det praktiska kring boenden och resor när du ska arbeta på en annan ort. En del annonser syns på webbsidan, men du behöver skicka intresseanmälan för att se hela utbudet.

Bonliva

Bonliva är verksamt i både Sverige och Norge, och erbjuder hjälp med resor och boenden när det behövs för ditt uppdrag. De erbjuder hög flexibilitet, och låter dig lika gärna göra uppdrag på heltid som i form av kortare extrajobb.

Addicare

Addicare Sverige är verksamma över hela landet, och arbetar med bemanning av psykologer i såväl offentlig som privat sektor. De hjälper dig att matcha din erfarenhet och dina önskemål mot rätt uppdrag, och kan ofta ersätta dig för resor och boenden.

Sens Care

Sens Care arbetar med bemanning av psykologer i hela Sverige, men med fokus på områdena i och kring Stockholm och Uppsala, främst inom kommun. De arbetar mycket med individanpassning och matchning mot passande jobb, och hjälper dig med resor när du tar uppdrag på andra orter.

Agila

Agila arbetar med bemanning inom flera yrken, i både Sverige och Norge, och har ett fokus på konsulter som besitter hög kompetens. De matchar dig mot de uppdrag som är bäst lämpade för dig och erbjuder såväl kortsiktiga som långsiktiga uppdrag.

Sverek

Sverek är ett bemanningsföretag som arbetar med bemanning inom vården, både i Sverige och Norge. De erbjuder stöttning i form av konsultchefer som själva är psykiatriker, och som du kan få råd och hjälp från. Du kan antingen arbeta som anställd på Sverek eller genom eget företag.